JUBILEUM 50 JAAR KUNSTKRING ’t STEEN

In de beginjaren van onze Kring (1967), werd er jaarlijks een tekenwedstrijd ingericht voor de lagere scholen, en wij willen dit Jubileumjaar toch wat extra in de verf zetten.  Kinderen zijn ook voor ons, de huidige leden, al jaren een vaste waarde, namelijk tijdens de Grabbelpas en beZEMSTeel activiteiten.  Om die reden richten ook wij dit jaar een heuse TEKENWEDSTRIJD in voor de ZEMSTSE JEUGD.  Het gekozen thema is, hoe raadt u het: “FEEST”.

De deelnemers zullen in vier groepen worden opgedeeld:

  • Groep 1: 5 tot 7 jarigen
  • Groep 2: 8 tot 9 jarigen
  • Groep 3: 10 tot 11 jarigen
  • Groep 4: 12 tot en met 13 jarigen

Teneinde een zekere uniformiteit te bereiken, en de objectieve beoordeling mogelijk te maken, zijn er volgende richtlijnen opgesteld.  Deze aspecten zullen door een onafhankelijke, deskundige jury, worden bekeken en beoordeeld.

Hieronder vinden jullie deze richtlijnen:
Vastgesteld Formaat:
– Voor groep 1 en 2:  A4 écht tekenpapier
– Voor groep 3 en 4:  A3 écht tekenpapier

Te gebruiken materiaal:
Wat kan wel:  bv. Kleurpotloden, wasco, pastelkrijt, contékrijt, houtskool, aquarel, plakkaatverf, acrylverf, … Gemengde technieken zijn uiteraard ook toegestaan.
Wat niet: géén stiften, géén  grijs potlood (potlood kan uiteraard wel voor het aanschetsen van de tekening gebruikt worden ).

Originaliteit:  Visualisatie van het thema.

Netheid:  Niet plooien, geen vlekken.  Op de achterzijde  volledige naam en adres, evenals de  leeftijd van de deelnemer.

Per groep zal er een hoofdprijs uitgereikt worden, enkele aanmoedigingsprijzen en verder zullen alle kinderen die deelgenomen hebben bedacht worden met een passende attentie.
Prijsuitreiking zal plaatsvinden in d’Oude School te Weerde, waar dan eveneens een kinderkunstwerk zal ingehuldigd worden, gemaakt door deelnemers van de jaarlijkse tekeninitiatie (jaar 2013).
Datum uitrijking: zaterdagnamiddag 25/6/2017 om 14.00 u (bij minimum aantal inzendingen van 50 personen)

De werkjes kunnen binnengebracht worden in ons atelier, d’Oude School, Damstraat 49, Weerde.  Op woensdagnamiddag 19.4.2017 tussen 14.00 u en 17.00 u en op donderdagavond 20.4.2017 tussen 19.00 h en 21.00 u.

Inschrijven kan via het formulier dat u kan vinden op onze website www.kksteen.be of u mailt het formulier naar info@kksteen.be, of u steekt het in onze brievenbus in d’Oude School.

Klik hier om document te downloaden

Geef een reactie