Categoriearchief: Uncategorized

Kunstenaarsroute 2012

 

Ook dit jaar nemen we deel aan de kunstenaarsroute.  Deze keer echter doen we wat extra, we nemen deel op twee locaties.

Traditiegetrouw vind u ons in het Atelier in d’Oude School te weerde en daarnaast vind u ons eveneens in de Parochiezaal te Zemst.

De deelnemers dit jaar van onze vereniging:

Atelier d’Oude School:

– Daniel Wenseleir (Houtskool, aquarel modern)
– Axel Nees (tekenen, verschillende technieken, cartoons, olie & aquarel)
– Robert Jordens (tekenen houtskool, pastel, schilderen acryl, digitale beeldbewerking en fotografie)
– Kris Speybrouck (abstracten in acryl en kleine aquarelletjes)
– Rosa Schits (klassieke olieverfschilderijen)
– Jos Vandewalle (olieverfschilderijen)

Parochiezaal Zemst:

– Gonda Baeck (Aquarel)
– Christ’l Cabus (Acryl, Pastel)
– Suzy Daneels (Schilderkunst)
– Godelieve Van De Voorde (Aquarel)
– Anny Verbeke (Schilderkunst)
– Dirk (Gust) De Prins (Arte Piovera)

Meer informatie (informatie van Zemst.be gecopieerd):

kunstenaarsroute 2012

Laat je inspireren door de creaties van  Zemstse kunstenaars tijdens het laatste weekend van augustus.
Zaterdag 25 augustus en zondag 26 augustus stellen heel wat lokale kunstenaars hun deuren open voor geïnteresseerden. Ga langs bij de verschillende locaties in heel Zemst,  geniet van de mooie kunstwerken en de aangename kunstzinnige sfeer.

Info VVV Toerisme Zemst vzw
Brochures (met plan) zijn verkrijgbaar in het bezoekerscentrum of bij de bij de deelnemende kunstenaars. (vanaf 14 augustus 2012)
Het toeristisch bezoekerscentrum/toerisme Zemst VVV is bereikbaar met de wagen via de hoofdingang (parking Bloso: 1 euro) of te voet en per fiets  via de Trianondreef 19 (wandelingang).

Brochure Kunstenaarsroute 2012

Plan Kunstenaarsroute 2012

 

Link voor meer info:

datum: 25/08/2012 00:00 – 25/08/2012 00:00
locatie: zemst en deelgemeenten

organisator: VVV Toerisme Zemst

Restauratie heiligenbeelden

Zoals sommigen onder jullie wel weten, zijn enkele collega-leden van de Kunstkring te Weerde bezig met een “monnikenwerk”, nl het restaureren van heiligenbeelden op vraag van de gemeente Zemst. Dit kwam een journalist ter ore, de echtgenoot van 1 van onze leden, die dan vroeg of ie es langs mocht komen in ons atelier.  De gevolgen hiervan kan je hier nu lezen en zien in bijgevoegd artikel.  We hopen toch al zeker deze 3 beelden klaar te hebben tegen onze Opendeurdagen 17 en 18 maart bij ons in d’Oude School.

Misschien tot dan om ze in “levendenlijve” te kunnen bewonderen?

Tentoonstelling Peter Livens

Hallo allemaal,

U leest het goed, ons lid Peter Livens stelt tentoon!!

Op vrijdag 17/06/2011 opende hij trots zijn tentoonstelling van 20 jaar van zijn mooiste en boeiendste werken.

Houtskool, aquarel en pastel hebben duidelijk geen geheimen voor Peter, echter blijft houtskool nog steeds zijn geliefkoosde medium.

Foto’s van de vernissage en enkele werken vind u hier, maar het is de moeite om zelf LIVE een bezoek te brengen aan de unieke galerij in het Domein Hooidonk te Zandhoven.

Meer informatie vind u hier

De tentoonstelling kan bezocht worden tot einde 10 oktober 2011

Initiatie Etsen met Suiker

Regelmatig houden wij initiaties voor onze leden in verschillende disciplines, zoals tekenen.  Deze discipline wordt al sinds oktober 2010 gegeven door Danny Wenseleir en kende reeds veel bijval.  Op dit ogenblik zijn we bezig met etsen en ook hier kunnen we rekenen op een groepje van een 8 personen.  We startten met het medium monotype, zeer leuk om te doen, al is het een vuil boeltje, nietwaar dames?  Dit om de beginnelingen kennis te laten maken met werken in wit/zwart, positieve en negatieve tekening laat ons zeggen. Dit als aanloop voor het échte suikeretsen, waar we deze week mee startten.  Een al even vuil werkje waar je hééééél veel geduld voor moet hebben, hé Micheline en Marie Jeanne…… maar het resultaat is écht wel de moeite waard!  Dus even volhouden hé meisjes, het komt wel goed.  Van het monotype hebben we wat fotootjes, dus die kan je zien via volgende link.

Ook een website met uitleg over etstechnieken kan je via diezelfde link vinden en raadplegen.

Volgende week gaan we verder met het suikeretsen, dit wordt gecombineerd met aquatint, dus gasmaskers op en asbesthandschoenen aan en dan kunnen we geen kwaad, resultaten en foto’s hiervan zien jullie dan later.

Jullie zien dus, lid zijn bij ons houdt in dat je steeds wat bijleert en dit meestal gratis, toch wanneer je lidgeld betaald is!  Alleen de materiaalkosten rekenen we aan, maar dit wordt aangekocht voor de groep, zodat niet ieder voor zich al die materialen dient aan te kopen, anders wordt het wel een duur zaakje, maar wel de moeite waard!

Schilderen langs de Voer

In het kader van Furament (www.furament.be) organiseert de vzw De Vrienden van de School van Tervuren het schilderen-in-open-lucht-evenement Schilderen langs de Voer.

Op zondag 5 juni van 11u tot 16u zijn alle schilders die zin hebben om een dagje in openlucht te komen schilderen van harte welkom in Tervuren.

Wie graag deelneemt aan dit evenement kan zich nog tot 28 mei inschrijven bij hen.

In bijlage vinden jullie de gegevens en het inschrijvingsformulier.

Jaarlijkse Opendeurdagen 2011

Ziezo, onze Opendeurdagen met kunsttentoonstelling zitten er weer eens op.  Ook dit jaar mochten wij weer op een mooie opkomst van bezoekers rekenen, die heel veel positieve kritiek spuiden, en zo hoort het!  Zelfs de negatieve punten zijn steeds welkom, alleen zo leer je en kan je verder bouwen om nog beter te worden.

Eerst waren we een beetje bang dat de opkomst maar magertjes ging zijn, omdat nu juist ONS weekend aangekondigd werd met mooi en droog weer, en na een toch wel strénge winter, zat eenieder te wachten op een glimpje Zonlicht om te herbronnen en tuin en familie eens te verwennen.  Door dat laatste hadden wij dus geluk, want wat is er leuker dan na een fikse wandeling in het prille lentezonnetje met de kinderen of ouders, even binnen te wandelen in d’Oude School en er onze werken te komen bewonderen en dan bij te praten bij een heerlijk stuk(je) Schwarzwälder Kirschtorte of koude kwarktaart met bosbessencoulis, of een stukje biscuit, of,of,of, met een kop koffie?  Onze vrouwelijke leden hadden flink hun best gedaan en heerlijke taarten gemaakt, deze werden op een smakelijk uitziend buffet uitgestald, en wie kon daar dan aan weerstaan?

Zoals aangemeld, was ons “Leitmotiv” dit jaar “Licht”.  Alle deelnemers maakten dus minimum 1 werk met dit thema als gegeven, een mooie pleiade om te aanschouwen!  De werken gingen van piepklein tot héél groot en de getoonde beeldhouw- en arte piovrewerken mochten er ook zijn qua originaliteit en uitwerking. Nen dikke proficiat aan iedereen, want je moet het toch ieder jaar maar weer doen!

Wij hebben in de fotogalerij een groot deel van de getoonde werken ondergebracht, zo kan iedereen genieten, ook van op afstand.  Wie weet mogen we jullie dan volgend jaar eens verwelkomen om onze werken in het écht te komen bewonderen?

En jullie weten, wanneer je plots gebeten bent door de creatieve microbe, en je wil persé ook aan’t tekenen en schilderen slaan, kom dan gerust eens binnen ’s avonds op maandag of donderdag (19 tot 22 u) of woensdagnamiddag.  De eerste kennismakingsbezoekjes zijn gratis, want je betaalt pas lidgeld wanneer het je aanstaat  (na een maand dus, dan heb je meestal toch wel een idee of je wil blijven of niet).

Dus, misschien tot kijk?