Alle berichten van Christ'l Cabus

Na een zeer gevuld professioneel leven en enkele jaren thuis te zijn, ben ik stilaan begonnen met mijn eerste stappen in de beeldende kunst. Na nog eens enkele jaren zelfstudie ben ik begonnen met een échte opleiding Tekenkunst aan de Portaelschool in Vilvoorde. Ik ben lid van de Kunstkring sinds 2005. Een goede beslissing!

OPgelet – Nieuwe Openingsuren vanaf 01.04.2019

BELANGRIJK BERICHT

De Woensdagnamiddagsessie wordt vervangen door een
DINSDAGMIDDAG sessie
14.00 u tot 17.00 u
Dit om een groter publiek te bereiken en om de senioren die vaak babysitten op woensdagnamiddag ook de mogelijkheid te geven om in de namiddag naar ons atelier te komen!

Hieronder ter info de volledige tekst van onze publiciteitsfolder.
Hallo kunstliefhebber,

In ieder van ons zit een kunstenaar verscholen en misschien hebt u verborgen talenten. Aarzel niet uzelf hiervan te overtuigen.
Tijdens de kunstenaarsroute of onze opendeurdagen kon u kennismaken met ons atelier, waar de leden samenkomen om diverse schildertechnieken en kunstdisciplines uit te oefenen. Olieverf, acryl, aquarel, pastel, pentekenen, etsen, vrij tekenen, boetseren, komen aan bod, voor ieders persoonlijke draagkracht en interesse. Bij ons ligt de nadruk op vrij atelier met eventuele persoonlijke begeleiding, zo kan u nu reeds deelnemen aan verschillende initiaties, zoals pasteltekenen, portret of aquarel. Informatie wordt u graag verschaft via info@kksteen.be
De leden kunnen meermaals per week aan hun projecten komen werken:

Maandag- en donderdagavond: 19.00u tot 22.00u
NIEUW ! dinsdagnamiddag: 14.00u tot 17.00u
donderdagnamiddag: 14.00u tot 17.00u

Aarzelen om lid te worden hoeft niet, u kan gedurende 1 maand de sfeer komen opsnuiven of een aantal technieken uitproberen, zie dit een beetje als een proeftijd. Het lidgeld van €55 per jaar betaalt u bij uw definitieve toetreding, hierin is tevens de verplichte drankkaart met een waarde van €17 inbegrepen.

Inlichtingen hieromtrent bij
Christ’l Cabus – secretaris 0478981519
Of via: info@kksteen.be
bestuur@kksteen.be
Wil je graag deelnemen aan de initiaties?

TEKENEN:
* Maandagavond 19.00 u tot 21.00 u
PETER LIVENS te bereiken via bestuur@kksteen.be

*Donderdagnamiddag week 1 en 3 van 14.00 u tot 17.00 u
DANIEL WENSELEIR te bereiken via
Jelle.wens@outlook.be of tel. 0479824085

AQUAREL:
*donderdagnamiddag week 2 en 4 van 14.00 u tot 17.00 u
GODELIEVE VANDEVOORDE te bereiken via
Bestuur@kksteen.be of tel. 0479698473

BeZEMSTeel 2018

workshop BeZEMSTeel 2018 – sjabloneren, aquarel

zoals de 10 (of zelfs al 11) vorige jaren waren wij ook dit jaar weer paraat om de Zemstse jongeren van 5 tot 12 jaar een 3-daagse workshop te geven.

tijdens deze workshops krijgen de jongsten, t.e.m. 8 jaar tekenen gecombineerd met schilderen en knutselen,.  Zo blijft het ook voor hen spannend genoeg om tijdens deze 3 voormiddagen hun aandacht gaande te houden.  Geen sinecure voor onze leden/vrijwilligers, ook voor hen is dit steeds een uitdaging om voldoende leuke projectjes klaar te stomen.  Maar ze slagen er toch telkens weer in!

De groteren, dus de 9 – 10 -11 en 12 jarigen, krijgen een voor hén zeker nog grotere uitdaging…  van hen wordt er verwacht dat ze met verschillende hardheden van potloden kunnen werken, maar pastel, aquarel en ook acryl krijgen meer dan voldoende aandacht.  Zo leren ze perspectief, portret of figuurtekenen, comic of andere.

Om jullie even kennis te laten maken met de verschillende resultaten, vinden jullie hiervan een fotoreportage.

Ook op onze Facebookpagina vinden jullie nog meer foto’s, geniet ervan.  En, misschien zien wij dan volgend jaar ook jullie spruiten tussen de deelnemertjes!

JUBILEUM 50 JAAR KUNSTKRING ’t STEEN

In de beginjaren van onze Kring (1967), werd er jaarlijks een tekenwedstrijd ingericht voor de lagere scholen, en wij willen dit Jubileumjaar toch wat extra in de verf zetten.  Kinderen zijn ook voor ons, de huidige leden, al jaren een vaste waarde, namelijk tijdens de Grabbelpas en beZEMSTeel activiteiten.  Om die reden richten ook wij dit jaar een heuse TEKENWEDSTRIJD in voor de ZEMSTSE JEUGD.  Het gekozen thema is, hoe raadt u het: “FEEST”.

De deelnemers zullen in vier groepen worden opgedeeld:

  • Groep 1: 5 tot 7 jarigen
  • Groep 2: 8 tot 9 jarigen
  • Groep 3: 10 tot 11 jarigen
  • Groep 4: 12 tot en met 13 jarigen

Teneinde een zekere uniformiteit te bereiken, en de objectieve beoordeling mogelijk te maken, zijn er volgende richtlijnen opgesteld.  Deze aspecten zullen door een onafhankelijke, deskundige jury, worden bekeken en beoordeeld.

Hieronder vinden jullie deze richtlijnen:
Vastgesteld Formaat:
– Voor groep 1 en 2:  A4 écht tekenpapier
– Voor groep 3 en 4:  A3 écht tekenpapier

Te gebruiken materiaal:
Wat kan wel:  bv. Kleurpotloden, wasco, pastelkrijt, contékrijt, houtskool, aquarel, plakkaatverf, acrylverf, … Gemengde technieken zijn uiteraard ook toegestaan.
Wat niet: géén stiften, géén  grijs potlood (potlood kan uiteraard wel voor het aanschetsen van de tekening gebruikt worden ).

Originaliteit:  Visualisatie van het thema.

Netheid:  Niet plooien, geen vlekken.  Op de achterzijde  volledige naam en adres, evenals de  leeftijd van de deelnemer.

Per groep zal er een hoofdprijs uitgereikt worden, enkele aanmoedigingsprijzen en verder zullen alle kinderen die deelgenomen hebben bedacht worden met een passende attentie.
Prijsuitreiking zal plaatsvinden in d’Oude School te Weerde, waar dan eveneens een kinderkunstwerk zal ingehuldigd worden, gemaakt door deelnemers van de jaarlijkse tekeninitiatie (jaar 2013).
Datum uitrijking: zaterdagnamiddag 25/6/2017 om 14.00 u (bij minimum aantal inzendingen van 50 personen)

De werkjes kunnen binnengebracht worden in ons atelier, d’Oude School, Damstraat 49, Weerde.  Op woensdagnamiddag 19.4.2017 tussen 14.00 u en 17.00 u en op donderdagavond 20.4.2017 tussen 19.00 h en 21.00 u.

Inschrijven kan via het formulier dat u kan vinden op onze website www.kksteen.be of u mailt het formulier naar info@kksteen.be, of u steekt het in onze brievenbus in d’Oude School.

Klik hier om document te downloaden

Tentoonstellingen – Opendeuren

OPENDEURDAGEN ONS11

zaterdag 17 en zondag 18 september van 11u tot 18u
zaterdag 24 en zondag 25 september van 11u tot 18u

adres : Jan Van Beersstraat 4 te 2018 Antwerpen

image

Iedereen welkom!!!

 

Nocturnes van de Brusselse musea

De zestiende editie van de Nocturnes van de Brusselse musea start donderdag 15 september. Tot en met 8 december pikken iedere donderdag minstens vijf musea tussen 17 en 22 uur op het initiatief in.
De toegang bedraagt slechts 3 euro (1,5 euro voor personen tot en met 25 jaar). Tijdens deze speciale avonden zijn sommige musea gratis toegankelijk.

Negenenzestig musea pikken over heel de periode op het evenement in. Ze verwennen de bezoeker met een gevarieerd programma van rondleidingen, workshops, demonstraties, meet & greets met de conservatoren.

De openingsavond gaat morgen 15 september feestelijk van start met een gratis vernissage in de Amerikastraat in Sint-Gillis, gratis toegang tot het Hortamuseum, het museum voor Fantastische Kunst en het centrum voor Fantastische Kunst. In het naburige museumdorp, tussen beide twee musea van Sint-Gillis, is van alles te beleven.

Het volledige programma van de Nocturnes staat op www.brusselsmuseumnocturnes.be

Wij noteren uit het rijke aanbod alvast het René Magritte museum (22/9), BOZAR (29/9), BELvue en Coudenberg (13/10), Wiels (27/10), museum van Elsene (10/11), de Centrale for Contempory Art (1/12).image

De wereld is mooier in het PAK

www.spectrumbeeldendekunst.be/413995832

Vorige zondag namen we Monika Macken, columniste van Spectrum Beeldende Kunst, mee naar de opening van Drawing Rooms #2, de nieuwe topexpo van PAK – platform voor actuele kunsten in de artistieke lusthof van de Middenkustpolder.

Monika deelde onze begeestering en verwoordde die op haar manier in Kunstkrabbel.
U leest haar indrukken op: www.spectrumbeeldendekunst.be/413995832

Drawing Rooms #2 kan u nog tot en met zondag 16 oktober bewonderen, ieder weekend van 10 tot 18.30 uur, aan de Dullaertweg 80 in Gistel.

Foto: Monika Macken met PAK-man Frank Demarest

image

White Circle is a unique audio-visual installation created by the German label raster-noton to celebrate its 20th anniversary. An immersive experience in the huge Horta Hall, with exclusive compositions by alva noto (Carsten Nicolai), Kangding Ray, Byetone and Frank Brettschneider. #BEAF16

Bozar Electronic Arts Festival 2016

image

NOG IN BOZAR – EARLY BIRDS / PICASSO

! [Early Birds] Wees er als eerste bij!

Koop je online tickets voor de expo Picasso. Sculptures vóór alle anderen en krijg 4 euro korting per ticket*. Aanbod geldig van 12 tot 25 september.

“Groots, ambitieus en duizelingwekkend”, schreef The New York Times over de expo “Picasso Sculpture” in het MoMA The Museum of Modern Art. Samen met het Musée Picasso Paris borduurt BOZAR verder op het thema. Meer dan tachtig beeldhouwwerken verbeelden de ondoorgrondelijke scheppingskracht van de kunstenaar en treden in dialoog met zijn schilderijen, keramiek en etnografische objecten.

*Niet cumuleerbaar met andere kortingen.

 

image

! Deze teksten werden gekopieerd uit social media


 

Kunstenaarsroute editie 2016

image


Een 8-tal leden van de Kunstkring stelden werken tentoon in de Parochiezaal te Zemst. Axel Nees, Christ’l Cabus, Gonda Baeck, Suzy Daneels, Godelieve Vandevoorde, Danny Wenseleir, Robert Jordens, alsook keramiste Gisèle Vermoesen.
Enkele impressies werden weergegeven op onze website
www.kksteen.be

Ook onze voorzitter Peter Livens, die zijn garage openstelde als tentoonstellingsruimte (Weerde), als Lieve De Broeck en haar artistieke familie, stelden de tuin en hun huis open voor het publiek (Elewijt)


 

Inschrijvingen in de fijne Portaelsschool schooljaar 2015-2016 zijn nog mogelijk tot 30 september eerstkomend

op volgende momenten :
zaterdag 26 september – 13.30h -16.00h
maandag 28 september – 09.00h-14.00h
dinsdag 29 september – 09.00h-14.00h
woensdag 30 september – 13.00h-19.00h
Dus, tot 30 september zijn ‘twijfelaars’ en ‘curieuze neuzen’ meer dan welkom om een initiatie/proefles mee te volgen en indien overtuigd daarna in te schrijven.
Dat kan voor alle leeftijden en alle opties :
geïnteresseerden lagere graad (6 jaar – 12 jaar) , middelbare graad (12 jaar – 18 jaar) en hogere graad ( + 18 jaar : schilderkunst, tekenkunst, vrije grafiek, beeldhouwkunst) : IEDEREEN WELKOM!
*Voor de lesmomenten en inschrijftarieven verwijzen wij u graag door naar de website www.portaelsschool.be

LET WEL :
-vrije kunstgeschiedenis : VOLZET
-lagere graad 1ste en 2de leerjaar woensdag centrumschool blok 1-13.30h-15.10h : VOLZET

Het drukatelier (vrije grafiek) zet de deuren EXTRA open (zoals reeds in een vroeger bericht meegedeeld!)


Zaterdag 26 september – 09.00h-12.30h
Zondag 27 september – 09.00h-12.30h
Iedereen (+18 jaar) : welkom om te kijken en te doen 

Ook de (heringerichte) lesblokken schilder- en tekenkunst brengen we even onder de aandacht:
schilderkunst : maandagavond 18.00h-21.30h
tekenkunst : donderdagavond 18.00h-21.30h
PORTAELSSCHOOL voor Beeldende Kunsten
Spiegelstraat 62 1800 Vilvoorde tel 02/251 51 51
Enkele leden van onze Kunstkring volgden, en volgen nog steeds een opleiding in deze fijne school!

DRUK OP STRAAT

Een leuk concept, ofte evenement dat plaatsvond in de stad Gent, waaraan o.a. ook Nathan De Korte (graficus en leraar aan de Portaelsschool te Vilvoorde) deelnam. Verschillende deelnemers, elk met een eigen idee over grafiek en materialen. Ieder maakte op een drager van zijn keuze een werk en dit werd dan op straat afgedrukt door middel van een pletwals. De resultaten vindt u op onderstaande link.

DRUKOPSTRAAT 4 is coming your way! 19-20.09.15 http://typeand.press/new-blog/2015/9/11/drkpstrt-4, Printed by Topo Copy (Riso)